Bewust ontspannen kun je leren

De cursus “Bewust ontspannen kun je leren” leert je om bewust stil te staan bij spanning in je spieren. Daardoor kun je ontspannen en dat heeft een gunstig effect op stress en pijn.

Ontspannen kan behoorlijk lastig zijn

Als je een druk leven hebt of vervelende dingen hebt meegemaakt kunnen de spanningen behoorlijk oplopen. Dat is niet alleen vervelend voor je geest, maar ook je lichaam krijgt het zwaar te verduren. Je kunt dan proberen je spanningen op te lossen door afleiding te zoeken en televisie te kijken, een boek te lezen of te gaan bewegen. Natuurlijk zal dat helpen. Maar je opgebouwde spanning is daarmee niet direct verdwenen.

Bewust ontspannen kun je leren

Om echt te kunnen ontspannen heb je inzicht nodig in de oorzaak van je klachten. Daarnaast is het belangrijk stil te staan bij de vraag op welke manier jij het best ontspant. Daarom gaan we tijdens deze cursus op zoek naar de grenzen van jouw lichaam. We leren je te spelen met spanning en laten je zien wat dat met je lichaam doet. Door bewust spanning op te zoeken en die beetje bij beetje weer los te laten leer je je bewust te ontspannen.

De inhoud van de cursus

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat ontspanningstechnieken en ademhalingsoefeningen een gunstig effect hebben op stress, pijn en angst. Tijdens de cursus “Bewust ontspannen kun je leren” leer je diverse technieken en oefeningen die worden aangeboden in verschillende houdingen. Zo leer je staand, zittend en liggend volledig te ontspannen en bewust te voelen en waar te nemen. Waar zit jouw spanning en hoe kun je die het best loslaten? Je zult het snel leren in deze nuttige cursus.

Locatie:
De Keen, Voorsteven 98, Etten-Leur
Wanneer:
Dinsdagavond van 20:15 tot 21:15 uur
Kosten:
€ 125,- voor 5 lessen, een hand-out en een drankje

Wil jij ook bewuster omgaan met je spanningsklachten en onze cursus volgen?

Bel nu direct
06 - 17 45 81 03

of vul ons contactformulier in

Sensoriek is gespecialiseerd in Oefentherapie. Wil je meer weten over de mogelijkheden? Kijk dan eens bij Oefentherapie Cesar, Slaapoefentherapie, Kinderoefentherapie en Spatadertherapie.

© Sensoriek | Webdesign: Bluepoint eCommerce