Slapen kun je leren

Tijdens de cursus “Slapen kun je leren” krijg je informatie over de oorzaken van slaapproblemen en hoe je die kunt beïnvloeden. Ontspanningsoefeningen leren je je slaapprobleem aan te pakken.

Iedereen heeft slaap nodig om tot rust te komen

Goed slapen is belangrijk. Als je niet goed in slaap kunt komen, regelmatig in de nacht wakker wordt of elke ochtend te vroeg wakker bent kun je daar behoorlijk veel last van krijgen. Heb je chronisch slaaptekort dan ben je vaker ziek, krijg je psychische klachten en kun je je niet goed concentreren. De gevolgen daarvan kunnen groot zijn. Natuurlijk kun je bij slaapgebrek een pil vragen bij de huisarts. Maar er zijn veel betere oplossingen. Bij de cursus “Slapen kun je leren” krijg je die op een prettige manier aangereikt.

Uitgerust wakker worden

Uitgerust wakker worden betekent niet alleen voldoende slaap krijgen. De kwaliteit van slaap is vaak belangrijker dan het aantal uren. Wil je echt goed kunnen slapen? Dan is de cursus “Slapen kun je leren” waarschijnlijk echt iets voor jou. Wetenschappelijk onderzoek heeft bewezen dat mensen die in echt gesprek gaan over hun slaapproblemen vaak beter af zijn dan mensen die alleen een boek over slapeloosheid of informatie op internet lezen. Niet alleen worden ze gestimuleerd er iets aan te doen, het inzicht in persoonlijke oorzaken wordt ook vergroot door het volgen van een cursus.

De inhoud van de cursus

In de cursus “Slapen kun je leren” krijg je tips, uitleg en informatie over slaap. Zo leer je meer over verkeerde slaapgewoontes, slaap belemmerende gedachten en slaap hygiène en krijg je oefeningen in ontspanning. Na een aantal lessen krijg je steeds meer inzicht in je eigen slaapgewoontes en leer je de theorie toe te passen in je eigen leven. Zo kun je de kwaliteit van je slaap flink verhogen en voel je je al snel weer de hele dag fris en sterk.

Locatie:
De Keen, Voorsteven 98, Etten-Leur
Wanneer:
Dinsdagavond van 20:15 tot 21:15 uur
Kosten:
€ 125,- voor 4 lessen, een hand-out en een drankje

Wil jij ook beter slapen en de cursus “Beter slapen kun je leren” volgen?

Bel nu direct
06 - 17 45 81 03

of vul ons contactformulier in

Wil je liever een persoonlijk advies over je slaapgewoontes? Kijk dan samen met een professional naar je klachten tijdens Slaapoefentherapie en leer hoe je je klachten aan kunt pakken.

Sensoriek is gespecialiseerd in Oefentherapie. Wil je meer weten over de mogelijkheden? Kijk dan eens bij Oefentherapie Cesar, Kinderoefentherapie en Spatadertherapie.

© Sensoriek | Webdesign: Bluepoint eCommerce