Slaapoefentherapie

Slaapoefentherapie is een behandelmethode waarbij je binnen een aantal sessies leert beter te slapen.

Verkeerde slaapgewoontes kunnen leiden tot klachten

Als je slecht slaapt kan dat je dagelijks functioneren behoorlijk in de weg gaan zitten. Ook andersom is het geval: een stressvolle dag kan tot gevolg hebben dat je ’s avonds slecht in slaap valt. Als je eenmaal in een cyclus terecht komt van drukke dagen en slechte nachten kan dat een grote druk leggen op je gezondheid. Niet alleen je lichaam heeft eronder te lijden, ook geestelijk heeft slaapgebrek grote gevolgen.

Slaapoefentherapie helpt

Sleep jij jezelf de dag door? Ben je ervan overtuigd dat je nooit van je slaapprobleem afkomt? Heb je problemen met inslapen, doorslapen of te vroeg wakker worden en ondervind je daardoor problemen in je dagelijkse leven? Met slaapoefentherapie zijn deze problemen eenvoudig op te lossen. In gemiddeld zeven behandelingen ga je snel naar een effectievere nachtrust en heb je direct meer energie. Daarmee verander je je leven aanzienlijk.

De gevolgen van slecht slapen

Wetenschappelijk onderzoek bewijst dat slecht slapen kan leiden tot een verhoogde kans op hart- en vaatziekten, diabetes type II, overgewicht, alzheimer, borstkanker, chronische pijn, angst, depressie en (verkeers)ongevallen. Heb je last van een verminderde weerstand, toename van pijnklachten, hoofdpijn, stress of ontstekingen? Ook die klachten kunnen zijn ontstaan als gevolg van een gebrek aan slaap.

Klachten als gevolg van slecht slapen

  • Vermoeidheidsklachten
  • De hele dag slaperig zijn
  • Slechte concentratie
  • Vergeetachtigheid
  • Kort lontje
  • Veel piekeren
  • Moedeloos gevoel
  • Snel emotioneel

Begeleiding in slapen

Heb jij last van bovenstaande klachten? Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die therapie volgen beter slapen dan mensen die alleen informatie hebben gelezen over gedragsverandering bij slecht slapen. Daarom is slaapoefentherapie altijd aan te raden.

Tijdens de slaapoefentherapie zoeken we samen met jou op diverse vlakken naar de oorzaken van je klachten en leren we je bewust te worden van je gedrag. Daarnaast werken we aan de duur en kwaliteit van je slaap. Persoonlijke aandacht, bewustwording, oefeningen, adviezen en het aanzetten tot verandering in gedrag werken mee aan een spoedig herstel.

Vergoeding slaapoefentherapie

Slaapoefentherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering (oefentherapie/fysiotherapie) van je zorgverzekering.

Mogelijkheden slaapoefentherapie

Slaapoefentherapie wordt individueel gegeven maar ook in groepsverband. Ben je slecht ter been? Geen probleem, we komen ook bij je aan huis.

Wil je een afspraak maken voor Slaapoefentherapie of heb je een vraag?

Wil je liever een cursus volgen in groepsverband? Kijk dan eens bij “Slapen kun je leren”. Hier leer je in kleine groepjes diverse nuttige oefeningen en krijg je diverse praktische tips.

Sensoriek is gespecialiseerd in Oefentherapie. Wil je meer weten over de mogelijkheden? Kijk dan eens bij Oefentherapie Cesar, Kinderoefentherapie en Spatadertherapie.

© Sensoriek | Webdesign: Bluepoint eCommerce