Zwangerschapsgym

Zwangerschapsgym is een cursus waarin zwangere vrouwen zich leren voorbereiden op hun bevalling. Ze krijgen informatie over zwangerschap, bevalling en kraamperiode.

Genieten van je zwangerschap

Ben je voor het eerst zwanger? Dan staat je een spannende tijd te wachten. Natuurlijk wil je graag weten wat er allemaal gaat veranderen in je lijf. Waarschijnlijk wil je ook van alles weten over de bevalling en de kraamperiode. Vind je een boek lezen niet genoeg en wil je graag met een aantal andere zwangere vrouwen ervaringen en ongemakken uitwisselen? Dan is zwangerschapsgym zeker iets voor jou! Tips en tricks van je cursusleidster en een gastspreker helpen je bovendien deze geweldige tijd op een mooie manier te ervaren.

Oefeningen en technieken tijdens je zwangerschap

Zwanger zijn is fantastisch, maar kan soms ook gepaard gaan met diverse ongemakken. Naarmate je zwangerschap vordert verandert er steeds meer in je lijf en soms krijg je het aardig te verduren. Bekkenklachten, rugpijn en spierkrampen zijn niet prettig. Met eenvoudige oefeningen en nuttige technieken leer je tijdens zwangerschapsgym precies hoe je die klachten het best kunt opvangen.

Alles rondom de bevalling

Als je zwanger bent ga je bevallen. Om je bevalling zo prettig mogelijk te laten verlopen is het handig om je lichaam soepel te houden en te versterken. Daarvoor krijg je diverse oefeningen en technieken aangereikt. Daarnaast leer je verschillende technieken om je weeën op te vangen en effectief te persen. Wil je ook meer weten over verschillende manieren om te bevallen? Ze komen allemaal aan bod tijdens je zwangerschapsgym.

Korte en lange cursus zwangerschapsgym

De meeste zwangere vrouwen hebben een partner die een les meedraait met zwangerschapsgym, maar er zijn natuurlijk altijd omstandigheden waarom een partnerles overbodig is. Daarom verzorgen wij een ook verkorte versie van zwangerschapsgym. Wel zo prettig voor de aanstaande moeders die om welke reden dan ook geen partner mee kunnen nemen.

De inhoud van zwangerschapsgym op een rijtje

De lange cursus zwangerschapsgym bestaat uit negen lessen van een uur, de verkorte cursus bevat zeven bijeenkomsten. De cursus bestaat uit een aantal onderdelen:

  • Verloop van de zwangerschap
  • Informatie over de aanstaande bevalling
  • Houdingsoefeningen
  • Actieve oefeningen (bekkenbodem, beenspieren, heupspieren)
  • Ademhalings- en ontspanningsoefeningen
  • Verschillende manieren van bevallen
  • Oefeningen rond de bevalling (weeën opvangen, effectief persen)
  • Partnerles (niet in de verkorte versie)
  • Gastspreker, zoals verloskundige of kraamverzorgende

Wanneer kun je het best zwangerschapsgym volgen?

Het beste moment om een zwangerschapsgym te volgen is rond de vijfde maand van je zwangerschap. Een aantal weken eerder kan ook, maar nóg eerder heeft geen zin. De oefeningen zijn juist bedoeld voor de laatste maanden van je zwangerschap. Als je ze eerder doet gaat het effect verloren.

Vergoeding

Zwangerschapsgym wordt door veel aanvullende verzekeringen vergoed. Vraag even na bij je zorgverzekeraar hoe dit is geregeld in jouw verzekeringspakket.

Geef je snel op

Zwangerschapsgym is populair. Daarom kun je je beter snel opgeven. Als je je aanmeldt als je al vijf maanden zwanger bent bestaat de kans dat de lessen al vol zitten en je niet meer mee kunt doen.

Bel nu direct
06 - 17 45 81 03

of vul ons contactformulier in

Sensoriek is gespecialiseerd in Oefentherapie. Wil je meer weten over de mogelijkheden? Kijk dan eens bij Oefentherapie Cesar, Slaapoefentherapie en Kinderoefentherapie.

© Sensoriek | Webdesign: Bluepoint eCommerce